Laserterapi

Laserterapi kan forbedre dit kæledyrs livskvalitet!

I 2012 investerede klinikken i en klasse IV terapi-laser for at kunne tilbyde en ekstra behandlingsform ved f.eks. gigt og forskellige betændelsestilstande.

Infrarødt lys - ren energi

Terapi-laseren udsender koncentreret energi i form af infrarødt lys, som trænger dybt ned i vævet. Herved stimuleres cellerne, så ilttilførslen og blodcirkulationen øges. De beskadigede celler får således energi til at reparere sig selv hurtigere. Desuden ledes evt. ophobet væske væk fra det beskadigede område.

Velvære for dit kæledyr

Laserterapi er en skånsom og smertefri behandlingsmetode. De fleste dyr nyder varmen fra laserstrålerne og de lette massagestrøg. Behandling tilpasses individuelt og vil som regel blive foretaget af en veterinærsygeplejerske efter konsultation eller i samråd med en dyrlæge. Behandlingstiden varierer efter dyrets vægt og området, som ønskes behandlet. Typisk tager det under 5 minutter pr. område. Under forløbet bæres specielle briller, som beskytter mod øjenskader.

 Akkurat ligesom vi selv kan være trætte efter en omgang massage, kan dit kæledyr også have brug for en ekstra lur, når I kommer hjem fra en laserbehandling. Det er desuden en god ide at tilbyde ekstra væske.

Crazy smiling dog jack russel terrier, lying on green grass. Happy new year.

Anvendelses­muligheder

Laserterapi har gavnlig effekt ved såvel akutte som kroniske tilstande. Ved akutte skader ses helingstiden nedsat betydeligt og flere gigtpatienter kan helt undgå smertestillinde medicin. Desuden kan terapilaseren avendes til akupunktur.

 

Laserterapi hjælper bl.a. på:

  • Kroniske muskel- og ledsmerter (slidgigt, hofteleds- samt albuedysplasi)
  • Kroniske ryglidelser (spondylose og disc-problemer)
  • Akutte muskel- og seneskader (forstuvning og forstrækning)
  • Smerter efter operation
  • Betændelse i hud, mund, ører, analkirtler osv.

Kontakt klinikken og hør om dit kæledyr kan have gavn af laserterapi.