Det sidste farvel
DEN SVÆRE BESLUTNING
Det er altid en svær beslutning, når familiens kæledyr skal have fred - uanset om det er gammelt eller ungt. Beslutningen om aflivning bør altid baseres på, hvad der tjener dyret bedst - livskvalitet er nøgleordet. Det vil sige, at aflivning både kan være det bedste valg for den meget nervøse hund, som for den gamle og gigtplagede. Det kan være en god ide at føre en dagbog over, hvor tit dyret har gode og dårlige dage, så man får overskueliggjort, hvilke der er flest af. I er altid velkommen til at rette henvendelse til os, hvis I har brug for at få vurderet, om tiden nærmer sig det sidste farvel.


Når beslutningen er taget, er der visse overvejelser man bør gøre sig:
- Hvor skal dyret aflives? Hjemme eller på klinikken?
- Hvem skal være med? Et enkelt familiemedlem eller hele familien?
- Skal dyret begraves hjemme eller kremeres (fælles eller i særskilt urne)?
Vi samarbejder med Jysk Dyrekremering og du kan læse nærmere omkring kremering og udvalget af urner på deres hjemmeside ved at trykke her (link til jyskdyrekremering.dk ).
I dag er det også muligt, at få designet en perle, med lidt af asken fra sit kæledyr. Læs mere på glassmykker.dk
Hvis I vælger aflivning i hjemmet, skal der bestilles tid i forvejen. Vi gør opmærksom på, at besøg i hjemmet medfører et tillæg. Ønskes dyret kremeret, står I selv for transport til klinikken efter aflivningen. Vi hjælper gerne med at løfte hunden ind og ud af bilen.
Hvis I ønsker, at aflivningen finder sted på klinikken, er I velkomne til at bestille tid mellem kl. 14 og 15 uden for den åbne konsultationstid.
Tiden efter aflivningen
Det er helt normalt at føle sorg og tomhed, når man har taget afsked med sit kæledyr. Nogle bearbejder sorgen bedst ved hurtigt at få et nyt kæledyr, mens andre har brug for en tid med ro, hvor gode stunder kan mindes. Det er dog altid en god ide at tale med andre om sine følelser og tanker. Hvis der er børn involveret, skal man være opmærksom på, at de tackler sorg forskelligt fra voksne.