Tlf. 86 82 92 82 – Døgnvagt

Blodprøve­analyser

BLODPRØVE­ANALYSER

Vi har det nyeste og mest avancerede udstyr til blodprøveundersøgelser – hermed kan vi få svar på de fleste blodprøver allerede samme dag som de er taget.

Udstyret består af flere dele, der kan undersøge blodprofil, biokemi og hormonanalyser og lignende på blod.

  • En blodprofil giver information om patientens røde og hvide blodlegemer og kan bl.a. påvise infektion og skjult blødning. Vores udstyr måler ikke kun mængden af de forskellige celler, men giver også mere specifik information om cellernes kvalitet og modenhed, hvilket kun de færreste apparater i Danmark kan.
  • Biokemi kan undersøge funktionen af forskellige organer ud fra mængden af enzymer og kemiske substanser. Biokemisk undersøgelse kan bl.a. vise tidlige tegn på nyre- og leverproblemer.
  • Hormon-analyser m.v. giver bl.a. information om problemer med binyrerne, skjoldbrusk- og bugspytkirtlen.
  • Desuden kan vi undersøge for forekomst af f.eks. parasitter.

Hvornår skal der så tages blodprøver?

En blodprøve kan altid give værdifuld information om dyrets tilstand netop nu, men der sker konstant en forandringer og især kritisk syge dyr kan have brug for daglige blodprøver. Som hovedregel anbefales blodprøver ved:
AdobeStock 282373850 Scaled
FØR OPERATION
En præ-operativ blodprøve fortæller os om dyrets sundhedsstatus, og egnethed til bedøvelse.
AdobeStock 309495935 Scaled
Seniortjek
En blodprøve kan hos ældre dyr hjælpe med at opdage nedsat organfunktion f.eks. nyre- og leversvigt, sukkersyge, kræft mv.
AdobeStock 287332468 Scaled
Sygdom
Med mange almene sygdomme er en blodprøve et solidt værktøj til diagnosticering.
AdobeStock 295177000 Scaled
Længere­varende medicinsk behandling
Længerevarende eller livslang behandling med lægemidler kan nødvendiggøre blodprøve for at kontrollere effekten af medicinen, da det er meget individuelt.